Käyttäjien kokemuksia

Käyttäjät kertovat asennuskohteista ja tuotteen käyttötarkoituksista.

 


Optimus 3,5 kW vedenlämmitin kokemuksia

Optimus 3,5 kW hanalla

Autotalliimme tulee ainoastaan kylmä vesi ja joskus olisi tarvetta pestä (mieheni) pikisiä käsiä. Mietimme sinne ensin lämminvesivaraajaa mutta kun lämpimän veden käyttö on hyvin vähäistä, niin varaajan sähkönkulutus ja koko arvelutti. Löysimme Optimus vedenlämmittimen ja hankimme sen autotalliimme, lämmitin on siellä aina käyttövalmiina ja antaa lämmintä vettä heti kun hana avataan. Asennuskin sujui helposti, ei enää pikistä pesuallasta sisävessassamme:)


Luxus 9 kW vedenlämmitin kokemuksia

Luxus 9 kW

Metsästysseura Etelä-Pohjanmaalla käyttää vedenlämmitintä suihkuveden lämmittämiseen. Vesi tulee omasta porakaivosta. Metsästysmajalla on silloin tällöin suurempia kokoontumisia ja niihin liittyy useasti saunomista Pohjalaiseen tyyliin. Lämmittimen etuna on se, että ei ole merkitystä käykö peräkkäin suihkussa 2 vai 20 saunojaa, lämmin vesi ei koskaan lopu kesken.

Sähköä kulutetaan ainoastaan silloin kun lämmintä vettä tarvitaan. Metsästysmaja on kuitenkin suuren osan ajasta käyttämättä joten lämminvesivaraaja on ratkaisuna sähköä paljon kuluttava ja sen pitäisi olla hyvin suuri, että lämmin vesi riittäisi jopa 30 saunojalle samanaikaisesti. Luxus vedenlämmitin on aina käyttövalmiina majalla odottamassa saunojia.


Bonus 9 kW vedenlämmitin kokemuksia

Bonus 9 kW

Kesämökkiläiset Vaasasta valitsivat suihkukäyttöön Bonus 9 kW:n mallin, koska itse lämmittimessä on lämpötilan säätö. Erillistä sekoittajahanaa ei tarvita (lämmitin toimii normaalisti myös sekoittajahanan kanssa), koska lämmittimestä voidaan säätää sopiva suihkuveden lämpötila. Vedenlämmittimen sisällä on termostaatti joka säätää veden sopivaksi riippumatta tuloveden lämpötilan vaihteluista. Perheen lapset ovat hyvin tyytyväisiä kun ei tarvitse peseytyä enää pesuvadilla!


Bonus 12 kW vedenlämmitin kokemuksia

Bonus 12 kW

Omakotitalossamme on maalämpö ja välillä käy niin että lämmin suihkuvesi pääsee loppumaan.
Asensimme vedenlämmittimen maalämpöpumpulta lähtevään käyttövesilinjaan ja säädimme vedenlämmittimeen halutuksi lämpötilaksi 45 astetta. Kun lämpöpumppu tuottaa yli 45 asteista vettä niin lämmitin ei lämmitä, mutta kun vesi alkaa viilentyä niin vedenlämmtin nostaa automaattisesti lämpötilan haluttuun astemäärään. Lämmitin pienentää hieman lämpimän veden painetta, mutta näin säästämme myös vedenkulutuksessa.


 

Bonus 15 kW vedenlämmitin kokemuksia

Bonus 15 kW

Pariskunta Laukaalla käyttää kesäaikana Bonus vedenlämmitintä tuottamaan talouden kaiken käyttöveden. Kiinteistön lämmitys hoidetaan puukattilalla ja lämminvesivaraajalla. Kesäaikana haetaan helpotusta Bonus 15 kW:n lämmittimellä, koska asukkaat eivät halua lämmittää isoa varaajaa puilla vain käyttöveden takia. Näin saadaan myös säästöä aikaan ja helpotusta käyttöveden tuottamiseen.


PPE2 Electronic LDC vedenlämmitin kokemuksia

PPE2 Electronic LCD

Nelihenkinen perhe osti kesäasunnon Närpiöstä ja remontoinnin yhteydessä pihasaunaan haluttiin suihku, koska perheessä on kaksi alle kouluikäistä lasta. Suihkun sekoittajahanalle ei ollut oikein sopivaa paikkaa (lämmitin toimii normaalisti myös sekoittajahanan kanssa), niin valinnaksi muodostui lämpötilansäädöllä oleva PPE2 vedenlämmitin. Kesäasunnon kunnallinen vesi johdetaan lämmittimeen, joka tekee siitä sopivaa suihkuvettä perheen tarpeisiin. Pihasauna on käytössä vain kesäisin ja lämmitin tyhjennetään vedestä kun pakkaset saapuvat.


Aurinkopaketti ZSH-5 pentaSOL

Aurinkopaketti ZSH-5 pentaSOL

130 neliön omakotitalossa on öljylämmitys sekä 500 litran varaaja jossa on aurinkokierukka, KSH-2.0 keräimiä asennettiin viisi kappaletta.
Öljynkulutus on ollut ennen keräimiä noin 3000 litraa vuodessa, keräimien asennuksen jälkeen öljyn vuosikulutus putosi 2300 litraan.

Kohde sijaitsee Liedossa.