Energiavaraajat – Hybridivaraajat

Ruotsalaiset energiavaraajat. Borö Pannan laatua jo vuodesta 1976 saakka. Energiavaraajissamme on markkinoiden pisimmät kampakupariset käyttövesi- ja aurinkokierukat. Ratkaisevin tekijä varaajan tehokkuudessa ja lämmön luovutuskyvyssä on kierukan pinta-ala.

 

Borö Pannan Ab energiavaraajat

 

Borö Pannan AB

Ruotsalaista Borö Pannan AB laatua jo vuodesta 1976 saakka. Ruotsi on edelläkävijä niin maalämmössä kuin ilma-vesi lämpöpumpuissakin, siitä johtuen pitkäaikainen kokemus ja tietotaito ovat kehittäneet energiatehokkaita lämminvesivaraajia ja energiavaraajia markkinoiden edullisimpaan hintaan.

Käyttövesikierukat ovat kaikissa malleissa pitkät, vähintäänkin 20 metriä, näin hyöty saadaan maksimaaliseksi ja lämmin käyttövesi riittää lämpöpumppukäytössäkin, vaikka tuloveden lämpötila olisi alhainen.  Varaajien kierukoissa käytetään kampakuparia joka lisää käyttövesikierukan pinta-alan jopa yli kuuteen neliöön.

TIV, TIP ja TIDA energiavaraajille ei ole kilpailua hinnassa niiden monikäyttöisyyden osalta. TIV ja TIP -sarjan varaajat ovat vakiinnuttaneet asemansa eri kokoluokissa lämmitysjärjestelmien palvelijana, oli kyseessä mikä tahansa nykyaikainen tai perinteinen lämmitysmuoto tai vaikkapa aurinko. TIDA energiavaraajat voidaan asentaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen koska putkiyhteet ovat varaajan päällä.

TIP energiavaraajia on saatavana myös kuumakaasukierukalla varustettuna. Kuumakaasukierukka on energiatehokkain vaihtoehto ilma-vesilämpöpumpulle ja hyötysuhde on silloin mahdollisimman suuri.

TIDA energiavaraajia saa myös ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla kierukoilla.

TIDA ja TIV varaajat ovat eristetty polyuretaanilla. Energiavaraajamme täyttävät kaikki Suomen rakentamismääräyskokoelman D1 mukaiset ohjeet ja määräykset. Lämmityskierron veden paineluokitus on 3 baria ja käyttöveden 10 baria.

Energiavaraajan turvallinen rakenne

Esimerkkikuva turvallisesta energiavaraajasta.

Energiavaraajat ja turvallisuus

Mikäli energiavaraaja on varustettu aurinkokierukalla, on välttämätöntä että keräimissä ja aurinkokierukassa olevan myrkyllisen glykolin pääsy käyttöveteen on estetty.

Esimerkkikuva rakenteesta jolla voidaan varmistaa, ettei terveydellisesti vaarallisia aineita pääse käyttövesijärjestelmään. Kierukan vuoto havaitaan varoventtiilin ylivuodosta.

Vaaraton väliaine on lämmityskierron vettä.

Energiavaraajat ja kampakuparikierukka

Kampakuparinen käyttövesi- ja aurinkokierukka on erittäin tehokas. Sen teho yli kaksinkertainen verrattuna normaaliin sileään kierukkamateriaaliin.

Kampakupari nostaa 25 metrin kierukan pinta-alan jopa kuuteen neliöön, kun se on ruostumattomasta teräksestä valmistetussa aallotetussa kierukassa neljä neliötä.