Energiavaraajat – Hybridivaraajat

Ruotsalaiset energiavaraajat. Taattua Borö Pannan laatua vuodesta 1976 saakka. Energiavaraajissa on Suomen pisimmät kampakupariset käyttövesi- ja aurinkokierukat. Kierukan erittäin suuri pinta-ala riittää tuottamaan lämpimän käyttöveden matalissakin lämpötiloissa.

Borö Pannan Ab

Borö Pannan AB energiavaraajat

Ruotsalaista Borö Pannan AB laatua jo vuodesta 1976 saakka. Ruotsi on edelläkävijä niin maalämmössä kuin ilma-vesi lämpöpumpuissakin, siitä johtuen pitkäaikainen kokemus ja tietotaito ovat kehittäneet energiatehokkaita energiavaraajia edullisesti kaikkien saataville.

Energiavaraajien käyttövesikierukan pituus ja pinta-ala on optimaalinen lämpöpumpuille. Lämmin käyttövesi riittää vaikka energiavaraajaan tulevan veden lämpötila olisi alhainen. Kampakuparisen käyttövesikierukan pinta-ala on 6 neliötä.

TIDA, TIV ja TIP energiavaraajat ovat hyvin monikäyttöisiä kytkennöiltään ja ne tukevat kaikkia lämmitysjärjestelmiä tehokkaasti. TIP -sarjan energiavaraajat ovat vakiinnuttaneet asemansa eri kokoluokissa kaikkien lämmitysjärjestelmien palvelijana. TIP energiavaraaja tukee mitä tahansa nykyaikaista tai perinteistä lämmitysmuotoa.

TIDA energiavaraajat voidaan asentaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen, koska putkiyhteet ovat varaajan päällä. Niitä valmistetaan myös ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla kierukoilla.

TIP energiavaraajia valmistetaan myös kuumakaasukierukalla varustettuna. Kuumakaasukierukka on energiatehokkain vaihtoehto ilma-vesilämpöpumpulle ja hyötysuhde on silloin mahdollisimman suuri.

TIDA ja TIV mallit on eristetty polyuretaanilla. Borö Pannan energiavaraajat täyttävät Suomen rakentamismääräyskokoelman D1 mukaiset ohjeet ja määräykset. Lämmityskierron veden paineluokitus on 3 baria ja käyttöveden 10 baria.

Energiavaraajat ja niiden turvallinen rakenne

Energiavaraajat ja turvallisuus

Mikäli energiavaraaja on varustettu aurinkokierukalla, on välttämätöntä että keräimissä ja aurinkokierukassa olevan myrkyllisen glykolin pääsy käyttöveteen on estetty.

Esimerkkikuva rakenteesta jolla voidaan varmistaa, ettei terveydellisesti vaarallisia aineita pääse käyttövesijärjestelmään. Kierukan vuoto havaitaan varoventtiilin ylivuodosta.

Vaaraton väliaine on lämmityskierron vettä.

Energiavaraajat ja kampakuparikierukka

Kampakuparinen käyttövesi- ja aurinkokierukka on erittäin tehokas. Sen teho yli kaksinkertainen verrattuna normaaliin sileään kierukkamateriaaliin. Kampakupari nostaa 25 metrin kierukan pinta-alan jopa kuuteen neliöön, kun se on ruostumattomasta teräksestä valmistetussa aallotetussa kierukassa neljä neliötä.

Borö Pannan Ab:n kotisivut (sivusto ruotsinkielinen).